Wat is het Kunstenlab

 

Het Kunstenlab is een projectorganisatie die op effectieve en innovatieve wijze kunst en kunstenaars aan maatschappelijke vraagstukken verbindt. 

Naast de ontwikkeling en uitvoering van projecten organiseert het Kunstenlab tentoonstellingen over actuele maatschappelijke onderwerpen, steeds vanuit de autonome visie van de kunstenaars. 
Het Kunstenlab organiseert educatieve projecten, participatieprojecten in wijken, public space projecten, verstrekt opdrachten en bemiddelt en stimuleert in verhuur van ateliers en werkruimtes. Voor de gemeente Deventer voert het Kunstenlab het beleid uit op het gebied van Kunst en Openbare Ruimte.
Met de verschillende taken richt de organisatie zich op verschillende publieksgroepen, zowel in huis als daarbuiten.

Het Kunstenlab voert al deze activiteiten uit met een klein, deskundig en betrokken team, dat rondom projecten regelmatig wordt uitgebreid met specifieke deskundigheid. Een grote groep vrijwilligers en de Raad van Toezicht dragen onmisbaar bij aan het team.
Vanuit de aard van de projecten werken we met veel verschillende partijen samen.

Het Kunstenlab (voorheen Stichting Centrum Beeldende Kunst Deventer) is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen de kunstuitleen (Kunstuitleen Kunstuitkijk) en Nieuw Rollecate.