Fablab Deventer

Over Fablabs

MakersDen is een Fablab een innovatieve werkplaats voor makers, ondernemers, kunstenaars, productontwerpers, architecten, uitvinders, studenten en particulieren. Wij zijn er voor professionals en amateurs.  Bij MakersDen kan je vrijwel alles maken, bijzondere gebruiksvoorwerpen, kunst,  schaalmodellen, prototypes, onderdelen, sieraden enzovoorts.

Wat is een Fablab
Een Fablab of fabrication laboratory is een werkplaats met digitaal aangestuurde 3D-printers en lasersnijmachines .  Met de combinatie van verschillende machines is vrijwel alles te maken.

Een Fablab is een kenniscentrum, een ontmoetingsplek en digitale ontwerp- en productiewerkplaats. Zij fungeert als ontwikkelingspartner voor de industrie, als leeromgeving voor het onderwijs, als laboratorium voor de kunsten, als incubator (broedplaats) voor technostarters en ontwerpers en als openbare werkplaats (model Fablab) voor ambachtslieden en modelbouwers.


Wereldwijd zijn er rond de 360 Fablabs en in Nederland circa. 35.   Klik hier voor een actueel overzicht.   MakersDen onderschrijft het zogenaamde  Fabcharter.