De lasersnijmachine is uitermate geschikt om schaalmodellen mee te maken. Zo is het dit een model van een woning ontworpen in 3D en uitgesneden met behulp van de lasersnijder.

Alle afmetingen in de woning zijn gebaseerd op standaard euro pallets van 120 bij 80 cm.
Het idee hierachter is de gehele woning te bouwen op basis van oude pallets.

Deze pallets gaan in een mal en deze mal wordt gevuld met een rest materiaal zoals zaagsel of stro. Door dit mengsel worden sporen van paddenstoelen gemengd. Door deze sporen 3 tot 4 weken te laten groeien ontstaat er een zeer fijn worstel stelsel, mycelium genaamd, dat alle materialen in de mal als het ware aan elkaar lijmt.

 

Als het mycelium voldoende gegroeid is wordt het proces gestopt door de mal te verhitten. De paddenstoelen stoppen dan met groeien en er is een uitstekende isolerende en brandwerende plaat  ontstaan die gebruikt kan worden om mee te bouwen.
Het materiaal is brandwerend en heeft de zelfde eigenschappen als hout. Door het te verven blijft het materiaal jaren lang goed. De binnen en de buitenkant van de plaat kunnen bekleed worden met gerecyclede plastic planken en de binnenkant van de plaat kan worden afgewerkt met gips platen.
Zo ontstaat er een zeer duurzame woning gemaakt van hergebruikte materialen

Dit  is het model geworden van de woning