Geautomatiseerde insectenval

In samenwerking met de Ulebelt ontwikkelen we een geautomatiseerde insecten val . Deze val bestaat uit een mechanisch gedeelte met een trechter en een achterkant die bijvoorbeeld 4 keer per uur ronddraait. Door dit ronddraaien worden de gevangen insecten weer vrijgelaten en dus niet gedood. In de tussentijd zijn de insecten op de foto gezet en is deze foto doorgestuurd naar een computer die automatisch de gevangen insecten determineert. Hierdoor kun je in een bepaald gebied een onderzoek doen naar welke soorten er voorkomen in een bepaald gebied.

De val zelf is uitgerust met verschillende kleuren verlichting , bijv UV licht op een bepaalde golflengte dat nachtvlinders aantrekt. Verder kunnen er lokstoffen en feromonen worden ingezet om specifiek bepaalde soorten insecten aan te trekken.

De hele opzet van deze val is uniek om de volgende reden er kan op deze manier 24 uur per dag 7 dagen in de week  onderzoek worden gedaan naar de diversiteit van insecten in een bepaald gebied.

Hierbij kunnen omgevingsfactoren worden getest, bijvoorbeeld wat gebeurd er met de insecten als je in een gebied meer bloeiende gewassen plant of werkt met bestrijdingsmiddelen.

Versie 2.0

31 maart 2020

Inmiddels hebben we een verbeterde versie van de val gebouwd zie de foto's meer nieuws volgt binnenkort

 

malaiseval MakersDen
MakersDen insectenval
Insectenval MakersDen
Igeautomatiseerden insectenval