De MakersDen is een innovatieve plek voor makers. Een open source werkplaats waar je ideeën realiseert en kennis deelt. Ga zelf aan de slag of doe inzichten op via een workshop, ons educatieprogramma voor scholen of een bedrijfsuitje.

 

MakersDen is een Fablab. Hiervan zijn er in de wereld zo'n 350 stuks. De labs delen kennis over machines en maakprocessen. MakersDen is dan ook veel meer dan een technische faciliteit. Leren, onderzoeken, ontwikkelen, experimenteren en maken komen er samen. Als kenniscentrum koppelen we nieuwe (digitale technieken) aan ambacht, vakmanschap, techneuten en kunstenaars.

 

MakersDen onderscheidt zich van Fablabs doordat het techniek ook koppelt aan bijvoorbeeld kunst. Kunstenaars hebben als geen ander het vermogen nieuwe invalshoeken te vinden.
Naast een verbinding met de kunst werken we nauw samen met de Techniekfabriek van Circulus en Brans Oesterzwamkwekerij. We gebruiken onze kennis en helpen bij het maken van producten uit gebruikte materialen.

 

Deskundig team
Iedereen kan terecht bij Makers Den, of je nu ondernemer, hobbyist, kunstenaar of student bent, mét of zonder ervaring in 3D-ontwerpen. Wij bieden je ondersteuning en helpen je je eigen product te ontwerpen. Heb je een leuk idee gevonden op internet via bijvoorbeeld Etsy, Instructables of Thingiverse dan kun je die bij ons laten uitwerken en bestellen. Ook bieden we door ons zelf gemaakte ontwerpen en producten aan in de webwinkel.


AI kan je op vele manieren helpen zo is er deze site https://vectorizer.ai/

Hier voer je een plaatje in en je krijgt een voldige vector bestand dat je kunt downloaden. Dit vector bestand, met name de DXF file, kun met behulp van de lasersnijmachine uitsnijden.

 

Bij de MakersDen maak je alles wat je wilt. Van gebruiksvoorwerpen, sieraden, kunstwerken, prototypes en onderdelen tot schaalmodellen en informatieborden. Laat je inspireren door onze   fabmomenten.

 

Apparatuur:
Bij MakersDen hebben we de volgende machines:

- 1 Bambu Lab X1 carbon met een bouw oppervlak van 26 x 26 x 26
1 Ultimaker orginal met een bouw oppervlak van 20 bij 20  bij 20 cm

- 1 TL Sun's FDM printers met een bouw oppervlak van 26 bij 26 bij 35 cm
- 1 Lasersnijder van 150 watt voor zeer nauwkeurig snij- graveer werk
-  een aantal computers met relevante software

1 CNC machine met een werkoppervlak van 85 bij 150 cm

Tarieven:
Zie onze tarieven voor de verschillende machines en diensten die we leveren.

Met de volgende ontwerpprogramma’s kun je thuis alvast aan de slag.