BRM Lasersnijmachine 9060

 

De MakersDen heeft een 100 W lasersnijder van het merk BRM met een werktafel van maximaal 900 x 600 mm

Met de lasersnijder kun je snijden door en graveren in vele soorten materialen zoals hout, steen, kunststof, glas, textiel, karton, papier en leer. In verschillende diktes.

 

 

Het binnen rooster heeft een oppervlak van 840 x 540 mm en daarom is het beter met het ontwerpen van je tekening een maximale grote aan te houden van 800 bij 500 mm aan te houden. We hebben dan ook de meeste materialen die we voor de laser hebben in een plaat grote van 800 bij 500 mm in voorraad.

De dikte van het materiaal dat je kunt gebruiken is afhankelijk van het soort materiaal. Voor Berken triplex geldt een maximale dikte van 6 mm en voor Populier geldt een dikte van 9 mm (veel zachter hout dan Berken)
Ook hebben we acrylaat (kunststof) op voorraad dit kunnen  we snijden tot een dikte van 9 mm

Sommige materialen, zoals PVC, zijn helaas niet geschikt om met de lasersnijder te bewerken i.v.m. het vrijkomen van giftige stoffen. Andere materialen zijn simpelweg te hard (zie ook materialen)
Het is dan ook belangrijk dat je voor aanvang het te bewerken materiaal laat zien aan de beheerder en dat je testjes gaat doen om de juiste instellingen te maken.

Eventuele schadelijke gassen en vervelende luchtjes worden afgezogen naar een speciaal filter.  Zo blijft het klimaat in de werkplaats zo optimaal mogelijk.

Het bestandstype waar de lasersnijder mee werkt is  DXF, jPG of PNG
Het werken met de lasersnijder kost € 50,- per uur. Dit is exclusief materiaal heb je geen ervaring met het werken met de lasersnijder dan komen er nog assistentie-kosten  bij.


Voor het maken van een ontwerp in 2D kun je gebruik maken van het volgende software:
https://inkscape.org/nl/ (open source vector tekenen)
Pas op met het opslaan van je bestand inkscape wil nog wel eens de verkeerde afmetingen exporteren.

Fusion 360 is een gratis 3d tekenprogramma dat erg goed en eenvoudig werkt
https://www.autodesk.com/products/fusion-360/overview

Zelf werken we met Rhino dit is een professioneel 3D teken programma