Ultimaker 3D printer

Het Nederlandse merk Ultimaker levert betrouwbare 3D-printers als bouwpakket en als kant en klare machines. Wij hebben deze machine zelf gemonteerd om de printer zo goed mogelijk te leren kennen. Dit heeft er toe geleid dat er inmiddels één zeer betrouwbare machine staat.

In MakersDen staat een Ultimaker Original. De Original is een eenvoudige 3D-printer die één kleur kan printen. Er kan geprint worden met PLA en ABS. Er is standaard een hoeveelheid PLA aanwezig. Makerpoint is onze leverancier voor filament en zij kunnen diverse soorten materiaal en kleuren filament leveren.


Om te kunnen printen heb je een .stl bestand nodig of .dxf bestand. In een .stl bestand kunnen wij geen aanpassingen doen, in een .dfx bestand wel. Je kunt altijd even mailen naar eric@makersden.nl als je twijfels hebt over je ontwerp.  


Het printen met de 3D-printer kost € 6,90 per uur tijdens de open inloop (zie  openingstijden). Dit is inclusief materiaal. Heb je geen ervaring met het werken met de 3D-printer dan komt er € 12,50 opstart kosten bij.

Met de Ultimaker hebben we bijvoorbeeld  een historisch beeldje, gevonden in Deventer, geprint nadat het beeldje door een 3d scanner was gescand. Lees hieronder de bijzondere informatie over dit pagode beeldje.

Pagode beeldje Deventer
PDF – 5,4 MB 788 downloads

 

Programma’s om een 3D-tekening mee te maken zijn:

http://www.freecadweb.org/  (open source 3D ontwerpen)
https://www.tinkercad.com/  (3D ontwerpen voor kinderen, of als allereerste kennismaking met 3D ontwerpen uitermate geschikt)
http://www.123dapp.com/design (de volwassen versie van tinkercad)
http://www.sketchup.nl/           (veelgebruikt, van Google)
http://www.netfabb.com/basic.php        (voor het controleren van 3D bestanden)

Je kunt ook een  3D-scan  van jezelf maken en deze bij ons laten printen.